Sutra svi mečevi 9. kola Prve lige FBiH, derbi se igra u Srebreniku

GOŠK gostuje u Doboju kod Kaknja

Sutra svi mečevi 9. kola Prve lige FBiH, derbi se igra u Srebreniku

S. Mlaćo
Sutra se od 15 sati igraju svi susreti 9. kola Prve lige FBiH.

Derbi se igra u Srebreniku gdje Gradina poslije blamaže u Gabeli dočekuje zahuktalo Bratstvo.

Domaći će tražiti priliku da se iskupe za sramotan poraz u prošlom kolu, dok gosti žele nastaviti pobjedonosni niz.

Lider GOŠK će na megdan posljednjeplasiranoj Mladosti, no daleko od toga da Gabeljane čeka lagan posao. Mladost je tek prije dva kola upisala prve bodove, a sada se nada novim i bijegu sa začelja.

TOŠK-u pripada uloga favorita protiv Budućnosti nakon dva vezana poraza, kao i Goraždu protiv Travnika. Veziri imaju samo devet bodova, no prema prikazanom zaslužili su mnogo više.

Uzbudljivo će biti u Orašju gdje dolazi Zvijezda iz Gradačca koja je neugodno iznenađenje nakon osam kola, dok domaći traže vrijedne bodove pred svojim simpatizerima.

Oglasi

U Bihaću će sigurno biti uzbudljivo. Nogometaši Jedinstva zbog neisplaćenih dugovanja nisu trenirali proteklih dana, a sada im stiže Igman koji je od početka u vrhu tabele.

Igman ima tek jedan poraz u osam kola i nada se novim bodovima, a Jedinstvo mora ići na tri boda. Sigurno će traga ostaviti i problemi u klubu koji i nisu nešto novo, no navijači se nadaju vrijedna tri boda.

Tomislav je sve vrijedno spomena pokazao na gostovanjima, a sada mu stiže kakanjski Rudar. Očekuje se tvrda i neizvjesna utakmica sa malo golova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Radnik iz Hadžića će ugostiti Simm Bau koji se ove sezone definitivno neće boriti za vrh tabele, iako su to mnogi najavljivali. U Radniku se nadaju tri boda koja bi ih odvela ka vrhu tabele, no računicu imaju i gosti, koji u ovaj meč ulaze kao i domaćini sa deset bodova.

Svi susreti igraju se od 15 sati.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti