Suze nisu mogle stati nakon prvog ispadanja iz lige u klupskoj historiji

Cruzeiro u Seriji B

Suze nisu mogle stati nakon prvog ispadanja iz lige u klupskoj historiji

M. Šljivak

Prvenstvo u brazilskoj Seriji A završeno je večeras utakmicama 18. kola.

Prvak se znao još davno. Flamengo je bio prejak za sve, a pored ovog tima plasman u Copa Libertadores su ostvarilI Santos, Palmeiras, Gremio, Athletico-PR i Sao Paulo.

Kvalifikacije za ovo takmičenje igrat će Internacional i Corinthias, a još šest timova će igrati Copa Sudamericana (pozicije od 9. do 14. mjesta).

Iz lige su ispala četiri tima. Ranije se znalo da su članovi nižeg ranga Avai, Chapecoense, CSA, a večeras je padala odluka između Cruzeira i Ceare o posljednjem putniku u Seriju B.

Na kraju se spasila Ceara. Osovjili su bod protiv Botafoga (1:1), a Cruzeiro izgubio od Palmeirasa (0:2) i po prvi put u historiji su ispali iz društva najboljih.

Naravno, bilo je suza među navijačima ovog tima. Ovo je veliki šok za nas i sigurno da će se izuzetno teško oporaviti.

Top Komentari

VelaHavle
Ovo je veliki šok za nas i sigurno da će se izuzetno teško oporaviti. ??????????????
1 0
Benjamingst
Sok sigurno ce se tesko oporaviti? Hehehe cudni novinara na ss.ba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti