Svatovac ima kapitena za primjer: Herojski potez Almedina Saburovića
Kasnio je na utakmicu, a onda u drugom poluvremenu asistirao i pogodio za pobjedu!

Zaigrao uprkos smrtnom slučaju u porodici

Svatovac ima kapitena za primjer: Herojski potez Almedina Saburovića

Fudbal uistinu priča nevjerovatne priče, a jedna takva dolazi nam iz Poljica gdje je ovog vikenda odigran meč domaćeg Svatovca i Dizdaruše iz Brčkog u okviru 2. lige Sjever.

Glavni junak susreta bio je fudbaler Svatovca Almedin Saburović, koji je u stilu pravog kapitena stisnuo zube i odlučio da zaigra uprkos tome što je imao smrtni slučaj u porodici.

Saburović je zbog toga na utakmicu došao sa zakašnjenjem, a u igru je ušao na početku drugog poluvremena, u trenucima kada je Dizdaruša vodila sa 1:0. Odmah po ulasku na teren preuzeo je kapitensku traku, a tri minute kasnije asistirao je Alemu Hodžiću za poravnanje rezultata.

Igrao se 82. minut kada je Almedin Saburović postigao pobjedonosni gol, nakon kojeg nije uspio obuzdati emocije.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Kleknuo je na travnjak i zahvalio se dragom Bogu na iskušenju i blagodatima koje samo On pruža. Samo oni znaju, kada kroče na fudbalski teren, koliko najljepša sporedna stvar na svijetu, može da nadjača emocije u ovakvim teškim trenucima", piše na zvaničnoj stranici NK Svatovac na Facebooku, putem koje su svi iz ovog kluba iskazali saučešće svom kapitenu i njegovoj porodici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti