Svatovac razbio Mladost u Kikačima i izborio plasman u finale Kupa TK

Gosti iz Poljica upisali visoku pobjedu

Svatovac razbio Mladost u Kikačima i izborio plasman u finale Kupa TK

Danas je na Tom Cat Areni u Kikačima odigrano polufinale Kupa TK između domaće Mladosti i Svatovca iz Poljica. Gosti su bili bolji, slavili rezultatom 1:4 i prošli u finale.

Na samom otvaranju utakmice Svatovac je došao do dva gola prednosti.

Igrala se šesta minuta kada je Mirza Halilagić pogodio za 0:1, da bi dvije minute kasnije bilo 0:2 nakon gola Nermina Šehića.

Nakon perioda mirnije igre, Svatovac dobija veliku šansu povisiti na 0:3 sa penala. To se i desilo jer je Almir Kukić u 36. minuti bio siguran sa bijele tačke.

U finišu prvog dijela je fudbaler domaćih, Kovačević, dobio crveni karton nakon čega je došlo do verbalnog okršaja igrača Mladosti sa sudijom.

Sudijska ekipa je čak razmatrala opciju da se meč prekine, ali je odlučeno da se nastavi igrati.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Svatovca od 0:3, da bi nastavak donio nešto manje uzbuđenja.

Situacije vrijedne pomena su viđene tek u samom finišu utakmice. Edin Mušić je pogodio za 0:4, da bi Mladost došla do počasnog gola u 87. minuti preko Danijela Savića.

Tako je Svatovac slavio sa 1:4 i prošao u finale Kupa TK u kojem će odmjeriti snage sa FK Bosna Mionica.

Bosna je u polufinalu savladala banovićku Budućnost sa 1:4, a sva četiri gola za pobjedničku ekipu je postigao Haris Jahić.

Polufinale Kupa NS TK:

Mladost Kikači - Svatovac 1:4

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

FK Mladost Kikači: Radovanović, Selimović, Jašarević, Bečić, Čehajić, Mujkanović, Suljić, Hukić, Hasret, Adnan Hukić, Kovačević, Adel Hukić, Savić.

NK Svatovac Poljice: Čizmić, Kukić, Aljukić, Hrbat, Memić, Saburović, Halilagić, Berbić, Demirović, Nurić, Šehić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi