Sve je bilo dobro do 86. minute, a onda je Parma prokockala nemoguće

Ostaju li bez povratka u Seriju A?

Sve je bilo dobro do 86. minute, a onda je Parma prokockala nemoguće

Teme:

Ljubitelji italijanskog fudbala ove sezone s posebnom pažnjom prate nastupe Parme u Seriji B, koja se svim silama bori za povratak u elitu. Međutim, ta borba se danas pretvorila u pravi mali pakao.

U meču 40. kola Serije B, Parma je na šokantan način izgubila od Cesene sa 2:1 iako je do 86. minute bila u rezultatskoj prednosti.

Prije ovog kola, Parma je zauzimala drugo mjesto koje direktno vodi u Seriju A, a pobjedom je mogla napraviti ogroman korak ka povratku u najviši rang. Povela je Parma preko Ceravola u 56. minuti i potom je propustila nekoliko lijepih prilika i za povećanje prednosti.

U 86. minuti uslijedio je hladan tuš za goste. Moncini je zabio za 1:1, da bi tri minute kasnije Cesena ostala sa igračem manje zbog direktnog crvenog kartona koji je dobio Kupisz.

Parma je s igračem više krenula po tri boda, a na kraju je ostala i bez jednog. Igrao se šesti minut nadoknade kada je Moncini svojim drugim golom donio Ceseni pobjedu, a Parmi dodatno zagorčao život.

Parma je nakon današnjeg poraza nazadovala na četvrto mjesto, ima 66 bodova i sada su ispred Palermo (67), Frosinone (68) i Empoli (78), koji je još davno osigurao povratak u Seriju A.

Do kraja sezone u Seriji B ostala su još dva kola, a vrijedi istaći da direktno u Seriju A direktno vode prve dvije pozicije, dok će timovi od 3. do 8. mjesta igrati doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi