Sjećate li se 'ludog' Kolumbijca? Kaže da bi danas vrijedio 200 miliona eura

Asprilla u svom stilu

Sjećate li se 'ludog' Kolumbijca? Kaže da bi danas vrijedio 200 miliona eura

E. Škorić
Teme:

Bivši napadač Parme Tino Asprilla komentarisao je basnoslovne cifre koje se danas vrte kada su u pitanju transferi nogometaša.

Bivši igrač Parme i Newcastlea smatra da nije normalno da se toliko novca izdvaja na pojačanja i vjeruje da bi on danas koštao 200 miliona eura.

"Koliko bih danas vrijedio? Isto kao Neymar, barem 200 miliona eura. Kada sam bio u Parmi, Milan je nudio 20 miliona, ali je Parma odibla. Tada su bili financijski jaki i nisu prodavali najbolje igrače, novac im nije trebao", rekao je Asprilla, koji je svjestan da nije lako igraču kada u januaru napravi transfer.

"Naravno da je teže kada dođete usred sezone, novi ste, ali Barcelona je napravila dobru stvar i dovela je Coutinha koji odmah može da im garantuje dodatni kvalitet".

Parma je 2015. godine otišla u stečaj, a Asprilla je i danas dobar sa ljudima u ovom klubu.

"Još uvijek sam u kontaktu s ljudima iz kluba i stalno se informišem o situaciji. Sretan sam što se Parma vraća i što se bliži povratku u Seriji A".

Asprilla je u dva mandata nosio dres Parme i ukupno je za ovaj klub odigrao oko 100 utakmica. Inače, bio je poznat po ženama, noćnom životu, oružju...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na jednom treningu se u Universidad de Chileu pojavio s pištoljem.

„Jesam, došao sam na trening s pištoljem i rekao sam da ću pucati u onoga ko ne bude trčao. To su vidjeli novinari pa su napisali kako ću ih sve pobiti, ali suigrači i trener su to shvatili kao šalu...“, pokušao je mnogo kasnije Asprilla objasniti svoj postupak u intervjuu časopisu FourFourTwo.

Promo

Top Komentari

Benjamingst
Faustino Hernán Asprilla Hinestroza
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi