Sve je bilo spremno da Messi ponovo zagorča život Alissonu, ali...
Alisson je ovaj put odbranio pokušaj Argentinca

Prošle sezone je mnogo puta pogodio iz slične pozicije

Sve je bilo spremno da Messi ponovo zagorča život Alissonu, ali...

S. Pašalić

Brazil je uspio savladati Argentinu sa 2:0 i plasirati se u finale Copa Americe.

Poveli su Brazilci u 19. minuti nakon sjajne akcije koju je započeo Dani Alvesa, nastavio Firmino, a Gabriel Jesus na kraju završio golom za 1:0.

U 71. minuti sve dileme oko pobjednika je riješio Firmino golom na asistenciju Gabriela Jesusa.

Argentina je imala svoje prilike tokom meča, Aguero je pogodio prečku, a Messi stativu, ali sve što je išlo u okvir je branio Alisson.

Nešto prije drugog gola, Messi je imao sjajnu priliku iz slobodnog udarca iz pozicije u kojoj se mnogo puta našao prošle sezone i koju je redovno sprovodio u gol, ali je ovaj put njegov pokušaj Alisson zaustavio.

Messi je zabio Alissonu fenomenalan gol u polufinalu Lige prvaka protiv Liverpoola na Camp Nou, ali je Brazilac sinoć bio puno spremniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti