Tite: Messija ne možemo zaustaviti, ali ga možemo 'usporiti'

Selektor Brazila pred veliki okršaj

Tite: Messija ne možemo zaustaviti, ali ga možemo 'usporiti'

Selektor reprezentacije Brazil Tite smatra kako je najbolji fudbaler Argentine Leo Messi prosto nezaustavljiv. 

Podsjetimo, ove dvije reprezentacije će se susresti u polufinalu Copa Amerika u noći sa utorka na srijedu, a glavno pitanje za Titea pred ovaj duel je kako zaustaviti Messija?

On smatra da je zvijezda Barcelone nezaustavljiva, ali da se može 'usporiti'.

"Ne trebamo pričati o Argentincima samo kao o pojedincima. Oni su izrasli i u timsku ekipu. Kolektiv poboljšava individualce. Messija ne možete zaustaviti, možete ga usporiti, ali ne možete neutralizirati njegove akcije", kaže selektor Tite i dodaje:

"Također, ni Coutinho, ni Firmino, ni David Neres se ne neutraliziraju. Oni će, u neom trenutku, biti opasni".

Podsjetimo, pobjednik ovog meča u finalu Copa Amerike će igrati protiv boljeg iz meča Peru - Čile.

Messi: Igram ispod svakog nivoa

I, dok Tite smatra da je nezaustavljiv, Messi kaže kako igra ispod svakog nivoa. 

"Istina je da ovo nije moja najbolja Copa America, nije sve onako kako sam očekivao. Postoje mečevi koji idu ovim pravcem. Ne možeš da igraš mnogo i komplikovano je za nas koji hoćemo da uradimo nešto drugačije kako bismo izbjegli rivale. Najvažnije je da smo dobili i da nastavljamo dalje", poručio je Messi.

Igrač Barcelone je na udaru javnosti u Argentini zbog partija koje mu ne priliče, a u dosadašnjem dijelu turnira pogodio je samo jednom i to sa bijele tačke u remiju sa Paragvajem u grupnoj fazi.

Sasvim sigurno da bi eliminacijom Brazila i kasnijim osvajanjem Copa Americe sve ono loše palo u vodu i Messija za noć promovisalo u heroja nacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi