Sve je dogovoreno: Halilhodžić ima novi posao

Čeka se potvrda

Sve je dogovoreno: Halilhodžić ima novi posao

Vahida Halilhodžića mogli bismo u narednom periodu ponovo gledati u ulozi selektora.

Sedmicu dana uoči početka sezone Halilhodžić je zbog neslaganja s klupskim rukovodstvom odlučio da napusti Nantes, a bez posla, kako stvari stoje, neće biti dugo.

I sam Halilhodžić je za SportSport.ba potvrdio kako 'na stolu' ima nekoliko ponuda, a njegov naredni posao će najvjerovatnije biti u Maroku. Fudbalski savez Maroka je u potrazi za selektorom otkako je tu funkciju Herve Renard napustio nakon loše predstave na Afričkom kupu nacija, a navodno će upravo Halilhodžić biti imenovan za njegovog nasljednika.

Tamošnji Lebfrief navodi kako je Halilhodžić pristao na ponudu i da bi u narednim danima trebao i zvanično da potpiše ugovor, a kao ciljevi pred njega su postsavljeni plasman na Mundijal u Kataru, te dobri rezultati na Afričkom kupu nacija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Isti izvor navodi kako je Halilhodžić insistirao na tome da u svoj stručni štab dovede i nekoliko svojih saradnika iz Nantesa.

U trenerskoj karijeri Halilhodžić je već imao priliku da radi u Maroku, tačnije u razdoblju od 1997. do 1998. godine kada je trenirao Raja Casablancu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi