Sve je dogovoreno: Shinji Kagawa karijeru nastavlja u Španiji?

Novi izazov za Japanca

Sve je dogovoreno: Shinji Kagawa karijeru nastavlja u Španiji?

Iskusni Shinji Kagawa se ovog ljeta vratio u Borussiju Dortmund nakon polugodišnje posudbe u Bešiktašu, ali gotovo sigurno neće ostati na Westfalenu.

Njemački Bild sada tvrdi da će 30-godišnji ofanzivni veznjak karijeru nastaviti u Španiji i to u redovima Celte iz Viga.

Prije par dana je španski Diario AS pisao o Celtinom interesu za Kagawu, a sada Bild tvrdi da je dogovor već postignut, te da je Vigo sljedeća stanica za iskusnog Japanca.

Kagawa je izgubio svoje mjesto u prvom timu Borussije Dortmund, pa je prošle sezone upisao tek dva nastupa prije nego što je poslan na posudbu u Bešiktaš.

U Istanbulu je, pak, Kagawa impresionirao, te je ubilježio četiri gola i dvije asistencije u 14 nastupa, pa su se pojavile špekulacije da bi Bešiktaš mogao otkupiti njegov ugovor.

Međutim, to se nije desilo, a sad se čini da će Kagawa put Španije.

Još ranije je Kagawa javno govorio o mogućnosti da karijeru nastavi u Španiji i čini se da je "naslutio" svoj transfer u Celtu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, za sada nije jasno da li će Kagawa na novu posudbu ili će biti riječ o trajnom transferu. Japanac je pod ugovorom sa Borussijom do narednog ljeta.

Shinji Kagawa je prvi put u Borussiju Dortmund stigao 2010. godine iz Cerezo Osake, da bi ga njemački klub dvije godine kasnije prodao Manchester Unitedu za 16 miliona eura. Ipak, on se dvije godine nakon toga vratio u Dortmund za duplo manji iznos i od tada je član Borussije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi