Sve je izgledniji Olmov povratak u voljeni klub

Kreću pregovori

Sve je izgledniji Olmov povratak u voljeni klub

A. Beganović

Španski reprezentativac Dani Olmo mogao bi u januaru napustiti redove Leipziga.

Naime, prema pisanju španskih medija Barcelona svim silama već u januaru želi dovesti Olma i čelnici ovog kluba spremni su u narednim danima stupiti u kontakt sa njegovim agentima kako bi razgovorali o transferu.

Navodno, ni u Leipzigu nemaju ništa protiv Olmovog odlaska, no očekuju jaku finansijsku ponudu i upravo to bi mogao biti najveći problem za realizaciju transfera.

Olmova tržišna cijena je oko 60 miliona eura i toliko su u Barceloni spremni ponuditi njemačkom klubu, koji pak očekuje 15 miliona više.

Dodajmo i da se Olmovom transferu raduju i u njegovom bivšem klubu Dinamu s obzirom da aktuelnom hrvatskom prvaku pripada 20 posto od dogovorenog obeštećenja.

Dani Olmo je dijete Barcelone. Igrao je za omladinske selekcije ovog kluba u periodu od 2007. do 2014. godine kada je otišao u zagrebački Dinamo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlazak u Hrvatsku se ispostavio kao pravi potez. U dresu Dinama Olmo je eksplodirao i prošle godine je otišao u RB Leipzig.

Povezivao se 23-godišnji fudbaler i ranije sa Barcelonom. Ipak, on je odlučio ići stepenicu po stepenicu, ali očigledno je da bi na kraju ipak mogao zaigrati u dresu katalonskog velikana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi