Jose Mourinho u Romu želi dovesti zvijezdu Barcelone

Holanđanin na meti Posebnog

Jose Mourinho u Romu želi dovesti zvijezdu Barcelone

E. Ganibegović

Portugalski stručnjak Jose Mourinho želi da pojača Romu ove zime.

Kako izvještava El Nacional, prva želja Posebnog je da dovede Memphisa Depaya, Holanđanina koji je tek ljetos potpisao za Barcelonu.

Isti izvor navodi kako bi ga Barcelona čak i mogla prodati i to po cijeno od 40 miliona eura kako bi riješili jedan dio dugova koji imaju.

Memphis je ove sezone za Barcelonu odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima i postigao osam golova uz dvije asistencije. Zanimljivo, sav učinak ostvario je u španskoj Primeri.

Barcelona, iako druga na tabeli u grupi E, je pred ispadanjem u Ligi prvaka obzirom da u šestom kolu gostuje kod Bayerna, dok Benfica dočekuje kijevski Dynamo.

Ni u Primeri Blaugrani ne ide baš najbolje, obzirom da se nakon 15. kola uz utakmicu manje nalaze na sedmoj poziciji s 23 osvojena boda. Dobra stvar je to da su, otkako je na klupu stigao Xavi, upisali dvije vezane pobjede protiv Espanyola (1:0) i Villarreala (3:1).

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane, Roma visoko kotira u Seriji A. Poslije 14 kola nalaze se na petoj poziciji s 25 osvojenih bodova, no jasno je da Mourinho ima ograničen igrački kadar. To je pokazao poraz od Venezije, a naročito debakl u Norveškoj u Konferencijskoj ligi gdje ih je Bodo/Glimt deklasirao sa 6:1 u oktobru ove godine.

Vidjet ćemo šta će biti od svega, no iz trenutnog ugla teško je zamisliti da će Memphis Depay nakon samo pola sezone napustiti Nou Camp te preseliti na rimski Olimpico.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskee
Fino sam se nasmijao.Kaže "Barcelona bi ga mogla prodati po cijeni od 40 miliona.Hahahaha.On vrijedi 80 miliona minimalno burazeri...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi