"Sve je kao u nekom filmu, ulice su puste, a jedino rade supermarketi"

Begović se javio iz Milana

"Sve je kao u nekom filmu, ulice su puste, a jedino rade supermarketi"

E. Čaušević

Bh. golman Asmir Begović ovog januara stigao je u Milan na posudbu do kraja sezone iz Bournemoutha, ali nije mogao ni sanjati kroz kakvu avanturu će prolaziti na Apeninima.

Begović je uspio odigrati dvije utakmice za Rossonere kada se povrijedio Gianluigi Donnarumma, ali sve je to poremetila pandemija koronavirusa. Serija A je prekinuta najmanje do 3. aprila, te su svi igrači Milana u kućnim izolacijama.

To važi i za Begovića koji je i u Milano doselio tek prije nekoliko mjeseci. Begović je u izjavi za engleske medije objasnio kakva situacija trenutno vlada u ovom italijanskom gradu, ali i većini države.

"Sve je zatvoreno. Ulice su puste i jedino što radi su supermarketi. Možete kupiti malo hrane i onda se odmah morate vratiti kući. Zaista je ludnica. Ovo je veliki grad. Sve je kao u filmu, nikada nisam vidio nešto ovakvo. Nisam siguran da ljudi razumiju koliko je loše sve ovo", rekao je Begović za Daily Mirror i nastavio.

"Italija je pogođena žestoko. Šta je razlog za to zaista ne znam, možda nešto s medicinske strane. Suosjećaš s ljudima jer je dosta njih preminulo i zaraženo je. Ovo je devastirajuće i srceparajuće za cijeli narod. Vidite da su i klubovi pogođeni i da ima zaraženih igrača. To je baš noćna mora i nadam se da će se sve ovo što prije završiti i da će se vratiti u normalu".

U Italiji je sedam fudbalera zaraženo koronavirusom, ali na svu sreću u Milanu nije bilo takvih slučajeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To se mijenja iz dana u dan. Sve se nekako brzo dešavalo, igrali smo pred praznim tribinama, a onda je sve prekinuto. Sada se raspravlja oko toga da li da se nastavi sezona. Igrati pred praznim tribinama je zaista tužno. U Italiji se sve nekako prebrzo desilo i nemaš vremena da shvatiš koliko su stvari ozbiljne".

"Sada čekamo da vidimo kada će se utakmice igrati i kada ćemo početi s trenintima. Do 23. marta je sve otkazano, ali to se može produžiti. Vidjet ćemo koliko će sve ovo trajati. Malo je čudno kada ne možete trenirati. Pokušavate raditi neke druge stvari, ali ni na Netflixu nema mnogo za gledati. Pokušavam da se zabavim s drugim stvarima i strpljivo čekam da se ovo završi", priča Begović.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi