Prezentovan najrealniji kalendar za nastavak sezone u Seriji A

Prenose italijanski mediji

Prezentovan najrealniji kalendar za nastavak sezone u Seriji A

Brojni italijanski mediji, računajući Gazzettu dello Sport i La Repubblicu, prenijeli su danas najvjerovatniji scenario kada je u pitanju sama završnica tamošnje Serije A. 

Podsjetimo, italijanski šampionat je prekinut u nepunom 26. kolu, a trenutno zvanične informacije kažu kako će biti nastavljen 3. aprila.

Nezvanične, pak, kažu da se fudbal u Italiji neće igrati najmanje do 2. maja kada će biti igrani mečevi 27. kola i to sve pod uslovom da ekipe barem dvije sedmice ranije počnu sa treninzima.

Sve to prenose italijanski mediji koji kažu kako je izrađen i novi kalendar takmičenja. Prvenstvo bi se, u slučaju da se nastavi 2. maja, trebalo završiti najkasnije do 30. juuna, a u protivnom rukovodstvo lige bi naredilo da se igra play off za prvaka i opstanak u ligi.

To znači da bi klubovi imali vrijeme od devet sedmica da završe prvenstvo i nastupe u Ligi prvaka odnosno Evropa ligi. Obzirom da je do kraja prvenstva u Italiji ostalo za neke 11 a za neke 12 kola, znači da bismo Seriju A gledali do kraja sezone tri puta sredinom sedmice. Juventus bi, u slučaju da stigne do samog finala Lige prvaka, odigrao do kraja sezone čak 17 utakmica u devet sedmica. Ekipe koje se takmiče u Evropa ligi imale bi i meč više do kraja sezone, ako bi neka od njih stigla do samog finala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovom slučaju, kao što je i jasno, žrtvovan bi bio Kup Italije koji se u tim okolnostima nikako ne bi mogao igrati već bi bio pomjeren za iduću sezonu.

Naravno, sve ovo će zahtjevati i otkazivanje Eura što će se, kako sada stvari stoje, desiti gotovo izvjesno.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi