Sve je lako kada vodiš City: Guardiola će se zaprepastiti kada vidi budžet za transfere

Pada klupski rekord?

Sve je lako kada vodiš City: Guardiola će se zaprepastiti kada vidi budžet za transfere

E. Škorić

Manchester City planira da se pojača ovog ljeta i klub je dao zeleno svjetlo Pepu Guardioli za dovođenje nekoliko vrhunskih igrača.

Nathan Ake iz Bournemoutha je navodno već dogovoren za 45 miliona eura, dok će 40 miliona biti potrošeno na kupovinu Torresa iz Valencije.

Dakle, samo za ta dva igrača City će potrošiti oko 85 miliona eura, ali Pep ne mora da brine - budžet za transfere izosi čak 330 miliona eura!

Kada je ukinuta zabrana nastupa u Ligi prvaka nakon presude Međunarordnog suda za sportsku arbitražu, klub je pokrenuo sve resurse i krenuo u napad na tržište.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pep će imati do 5. oktobra vremena da potroši 330 miliona i vjeruje se da će, pored nabrojanih Akea i Torresa, dosta novca potrošiti na još jednog kvalitetnog stopera, a to bi mogao biti Napolijev Kalidou Koulibaly.

Do sada je rekordno transfer ljeto u Manchesteru bilo 2017. godine, kada je utrošeno 317 miliona eura. Kako sada stvari stoje, oborit će rekord.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579409590
Ostali klubovi jedva kupuju od Covida 19 jer su smanjene plate a City se razbaciva... Sehik ima samo reci koliko Dragi Pepe.. Gdje tu Financial Fair Play prema Ostalim klubovima...
9 2
Maestro
Nije jedini koji troši pogledajte i ostale klubove koliko troše ništa manje od Guardiole
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti