Sve je spremno za rasplet u Grupi B: Može li Iran napraviti senzaciju?

Poznati sastavi ekipa

Sve je spremno za rasplet u Grupi B: Može li Iran napraviti senzaciju?

Endin Čaušević

U Grupi B večeras se igraju utakmice posljednjeg trećeg kola Svjetskog prvenstva, a sastaju se Iran-Portugal i Španija-Maroko.

Španija i Portugal su jasni favoriti što se tiče ove grupe, ali Iran još uvijek ima šanse da napravi senzaciju i plasira se dalje. Irancima večeras treba pobjeda protiv Portugala kako bi ispisali historiju plasmanom u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Jasno je da je mnogo toga na ulogu u ovom meču iz selektor Portugala nije ništa želio da eksperimentiše i na teren je poslao najjači sastav. Šansu od prve minute u napadu dobio je Andre Silva, a u početnom sastavu našao se i Quaresma.

Portugal: Patricio, Guerreiro, Fonte, Pepe, Soares, Joao Mario, Carvalho, Adrien Silva, Quaresma, Cristiano Ronaldo, Andre Silva.

Iran: Beiranvand, Razaeian, Hosseini, Pouraliganji, Hajsafi, Amiri, Ebrahimi, Ezatolahi, Jahanabakhsh, Taremi, Azmoun.

U drugom meču Španije igra protiv otpisanog Maroka i Crvenoj furiji dovoljan je i bod da se plasira dalje. Ipak, jasno je da će Španci ići na pobjedu i prvo mjesto kako bi u osmini finala izbjegli Urugvaj i igrali protiv Rusije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španija: De Gea, Carvajal, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Alcantara, David Silva, Isco, Iniesta, Diego Costa.

Maroko: Munir, Hakimi, Saiss, Da Costa, Dirar, Boussoufa, El Ahmadi, Ziyech, Belhanda, Amrabat, Boutaib.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti