Sve je spremno za veliki hercegovački derbi: Teren kao da je iz fudbalske bajke

Široki Brijeg dočekuje Zrinjski

Sve je spremno za veliki hercegovački derbi: Teren kao da je iz fudbalske bajke

Fudbaleri Širokog Brijega i Zrinjskog odigrat će ovog vikenda veliki derbi 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U pitanju je susret koji je od velikog značaja za oba tima, jer se Široki bori za izlazak na evropsku scenu, a Zrinjski za titulu prvaka.

Trener domaćih Goce Sedloski najavio je veliku borbu za bodove.

"Zrinjski je bez poraza i bez primljenog gola u ovom trećem dijelu prvenstva, izuzetno težak protivnik kojem, znamo, samo pobjeda igra u borbi za titulu. Međutim, mi također znamo što hoćemo, gledat ćemo sebe i postaviti se čvrsto i agresivno u derbiju. Nadam se da će gledatelji uživati u obostrano kvalitetnoj igri i da će bodovi ostati u Širokom“, rekao je Sedloski pred meč.

Ono što je jako bitno je činjenica da je teren Pecare pripremljen veoma dobro i da fudbaleri s te strane neće imati nikakvih problema.

Navikli smo da je travnjak Pecare uvijek u izuzetnom stanju, ali ovog puta izgleda zaista kao iz bajke, kao što možete i vidjeti.

Inače, treba reći i to da je trener Zrinjskog Blaž Slišković pred ovaj usret također najavio veliku borbu na terenu.

"Prije svega smo fokusirani na utakmicu sa Širokim i tako smo se cijeli tjedan i spremali. Razmišljali smo samo o njima i nismo vodili računa o tabeli i kalkulacijama. Išao nam je rezultat s Koševa itekako na ruku jer ova razlika više nije nedostižna".

"Ostavili su sjajan dojam na Koševu, jedan dio utakmice su izgledadli mnogo kvalitetnije u odnosu na Sarajevo. Bilobrk je na kraju svojim obranama na kraju ispao junak ali to je uostalom i njegov posao a o njegovim kvalitetama je suvišno bilo šta pričati".

"Široki je znao šta želi u Sarajevu i kroz analizu te utakmice znamo da će nam na Pecari biti veoma teško. Oni žele nastaviti kvalitetno igrati i dobiti nas. S druge strane mi moramo biti otvoreni prema naprijed, dolaziti u završnicu i pokušati dobiti. Kalukalcije nemaju nikakve svrhe. Mi ćemo dakle biti otvoreni a vjerujem da će i oni, te igrati za gol više"

"U odnosu na zadnji susret u kojem je bilo 1:1 ovo su sada potpuno drukčije momčadi. Mi se nadamo kvalitetnijoj igri nego tada", kazao je popularni Baka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, sutrašnji susret između Širokog Brijega i Zrinjskog je na rasporedu od 17.00 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

VelaHavle
Ovaj teren uvijek ovako usminkaju pred utakmicu, a dok.se igraci zagriju postane klasicna nasa livada
5 0
Benjamingst
Siroki pusta Zrinjski.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi