Sve je spremno za veliki transfer Garetha Balea
Foto - EPA

Detalji dogovoreni

Sve je spremno za veliki transfer Garetha Balea

M. Šljivak

Gareth Bale na pragu je odlaska iz Real Madrida.

Španski mediji objavili su jučer kako je Tottenham jako blizu dogovora sa Baleom i Realom oko transfera, a danas je ostvaren dodatni napredak u pregovorima i samo neka nepredviđena okolnost može Balea zaustaviti na putu povratka u redove Spursa.

Tottenham će preuzeti punu platu Garetha Balea (oko 17 miliona eura godišnje), a Real će ga pustiti gotovo besplatno i samo će imati određene bonuse koji neće biti ogromni.

Sav posao bi trebao biti okončan veoma brzo i Bale će se nakon sedam godina vratiti u dres Tottenhama, gdje je stekao svjetsku slavu.

Velšanin je dres londonskog tima nosio od 2007. do 2013. godine. Odigrao je ukupno 203 utakmice i zabio je 55 golova, da bi 1. septembra 2013. godine potpisao za Real za rekordnih 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Madridu je Bale osvojio sve sa Realom. Imao je međutim i dosta problema sa povredama, da bi tokom prošle i pred početak nove sezone bio otpisan. Prvobitno nije želio otići, ali se ipak predomislio i po svemu sudeći ćemo ga gledati u dresu Spursa.

Za Kraljeve je odigrao 251 meč i zabio je 105 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Dva finala im je donjelo nije ti malo..
4 1
Hix
Na onakav ciganski nacin se rastao od kluba i sad nazad hahahah
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi