Sve je veći broj klubova koji žele Begovića
Foto: EPA

Napušta Stamford Bridge?

Sve je veći broj klubova koji žele Begovića

Golman bh. reprezentacije Asmir Begović nalazi se na listi idealnih pojačanja za Aston Villu, prenijeli su britanski mediji. 

Steve Bruce se približava svom prvom prijelaznom roku sa Aston Villom i već uveliko razmišlja o igračima koje bi mogao dovesti u klub iz Birminghama. Prioritet za ovog engleskog stručnjaka će biti golmanska pozicija, a jedan od kandidata za mjesto "među stativama" je bh. reprezentativac Asmir Begović.

U tekstu objavljenom u engleskim medijima piše kako bi dovođenje Begovića za Aston Villu predstavljalo odličan posao, a prepreka za realizaciju posla je dvostruka. Osim toga što Begoviću zasigurno nije primamljiv odlazak u Championship, pitanje je da li Aston Villa može izdvojiti sumu novca koja bi primorala Chelsea da prijevremeno pusti bh. golmana. 

Uz to sve, Begoviću ne nedostaje ponuda iz Premiershipa. Od ranije je poznato da se za njegove usluge interesuje Bournemouth, a pored Aston Ville, u trku za njegovo dovođenje se također uključio i Crystal Palace. 

Kao potencijalno golmansko rješenje za Aston Villu još se pominje Eldin Jakupović iz redova Hull Cityja. Nesuđeni reprezentativac BiH je u prošlosti bio rezervna opcija 'Tigrova', međutim od dolaska Marcaosa Silve postao je standardni član prve postave i u potpunosti je opravdao trenerovo povjerenje. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi