Sve je više ponuda: Šimunovića želi i bivši engleski prvak

Na izlaznim vratima Celtica

Sve je više ponuda: Šimunovića želi i bivši engleski prvak

Potencijalni reprezentativac BiH Jozo Šimunović će, čini se, karijeru nastaviti u Engleskoj. 

Otočki mediji prenose da Brendan Rodgers više ne računa na njega i u slavnom klubu iz Glasgowa su odlučili da ga prodaju, a lista klubova koji žele ovog 23-godišnjeg defanzivca je prilično dugačka.

Kao sljedeća stanica u Šimunovićevoj karijeri se spominje Engleska, gdje ga žele brojni klubovi, a posljednji u nizu koji se uključio u utrku za njegovo dovođenje je Leicester Cityja. Lisice se, kako se navodi, žele osigurati u slučaju da Harry Maguire ove zime preseli u Manchester City.

U posljednje vrijeme Šimunoviću ne cvjetaju ruže u karijeri. Iako je prethodne dvije i pol godine bio standardan igrač Celtica , brojne povrede i neke pogreške su ga koštale mjesta u početnih 11.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šimunović je, podsjećamo, na Otoku od 2015. kada je u transferu vrijednom sedam miliona eura stigao iz Dinama. Prošle godine je odlučio igrati za BiH, nakon što više nije imao strpljenja čekati poziv u dres "vatrenih".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi