"Sve sam tada pripremio da počinim samoubistvo"
Adebayor je priznao kako je bio jako blizu toga da počini samoubistvo

Saigrač Edina Višće je imao težak period u svom životu

"Sve sam tada pripremio da počinim samoubistvo"

S. Pašalić

Nekadašnji igrač Arsenala Emanuel Adebayor je u intervjuu za Daily Mail priznao da je bio jako blizu toga da počini samoubistvo.

Togoanac je karijeru započeo u francuskom Metzu, a 2006. godine je stigao u Arsenal u kojem je odlično igrao. Nakon tri godine provedene u ovom klubu on je igrao za još nekoliko timova iz Premier lige, ali ne s toliko uspjeha.

Adebayor je čak 2011. godine bio na posudbi u Real Madridu, ali ni tu se nije naigrao. Od 2017. godine on je član Istanbul Basaksehira u kojem igra i bh. reprezentativac Edin Višća.

Nakon što je igrao za timove iz Premier lige, Adebayor se našao u velikoj krizi, a sada je priznao da je malo nedostajalo da počini i samoubistvo.

"U mom stanu je bila prava apoteka i kupovao sam kutije tableta jednu za drugom", rekao je Adebayor za Daily Mail.

"Nisu ih htjeli više prodati meni, pa sam rekao da je to za dobrotvornu organizaciju u Togu. Sve sam pripremio, popio puno vode i bio sam spreman otići."

"Kada je sve bilo spremno, nazvao sam u ponoć najboljeg prijatelja i on mi je rekao da to ne činim, da moram živjeti za nešto: ' imaš potencijal za promjenu Afrike', rekao mi je."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Adebayor, koji sada ima 35 godina, već je 2017. otkrio da je razmišljao o samoubojstvu "godinama i godinama", ali sada kaže da je "zgrožen" što je otišao tako daleko sa svojim mislima.

Adebayor ima priliku da osvoji naslov prvaka sa Basaksehirom. Njegov klub se nalazi na prvom mjestu i vodit će veliku bitku do kraja prvenstva sa Galatasarayom i Bešiktašom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi