Višća se ispromašivao, Adebayor spasio Basaksehir

Tursko prvenstvo

Višća se ispromašivao, Adebayor spasio Basaksehir

Fudbleri Basaksehira spasili su se danas u posljednjem trenutku susreta protiv Kayserispora.

U pitanju je utakmica 26. kola turskog prvenstva u kojem su gosti gubili gotovo čitav meč, ali su se vratili u osmoj minuti sudijske nadoknade preko Adebayora.

Ipak, krenimo redom. Domaći do vodstva dolaze u 20. minuti preko Cinaza, a potom Basaksehir kreće u potpuno inicjativu kako bi se vratio u meč. Gosti promašuju nekoliko dobrih prilika, ali ipak do boda dolaze u posljednjem trenutku jer je nekadašnji napadač Arsenala i Manchester Cityja pogodio sa penala.

Bh. reprezentativac Edin Višća odigrao je čitav meč za goste te je imao par dobrih prilika, ali ih nije iskoristio.

Basaksehir ostaje lider na tabeli sa 58 osvojenih bodova, odnosno devet više od drugog Galatasarayja, dok je Kayserispor ostao na 12. poziciji sa 33 boda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi