Svečano u Gabeli, NK GOŠK slavi jesenju titulu

Pjesma igrača, Uprave kluba, simpatizera...

Svečano u Gabeli, NK GOŠK slavi jesenju titulu

S. Mlaćo
Svečano je večeras u Gabeli. NK GOŠK novi je jesenji prvak Prve lige FBiH.

Gabeljani su danas savladali BFK Simm Bau 2:0, te na odmor odlazi sa istim brojem bodova kao Igman iz Konjica, ali boljom gol razlikom.

GOŠK je jedini tim bez poraza u ligi, sa učinkom od devet pobjeda i šest remija.

Pohvale svakako idu stručnom štabu na čelu sa Ivanom Bubalom, ali i nogometašima koji su iznijeli veliki teret, te čelnicima Uprave kluba na čelu sa predsjednikom Lujom Ilićem te direktorom Andrijom Jurkovićem. Ilić ističe da je bolju čestitku od nogometaša i trenera nije mogao dobiti, te da je sretan zbog polusezone.

Raduje ga što je GOŠK postao primjer gostoprimstva za sve rivale i službena lica, te je uvjeren da će tako biti i u narednom periodu.

Treba istaći da su iz BFK Simm Bau na kraju meča istakli zahvalnost Gabeljanima na gostoprimstvu, te fer i korektnoj utakmici, te čestitali na jesenjoj tituli, što je svakako potez za svaku pohvalu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U GOŠK-u se već od narednih dana okreću rezimeu prvog dijela sezone, te planovima za proljeće. Žele dodatno osnažiti igrački kadar i na kraju izboriti plasman u Premijer ligu, što prema mnogo čemu i zaslužuju.

Večerašnja fešta počela je u hotelu President u Čapljini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi