17

Komentari (17)

VenamaHrabrih
Zašto bi neko volio državu?! Taj apstraktni pojam (država) sve učini da ti samu sebe ogadi. Porezi, dažbine, nameti, lopovluci, mobilizacije... Šta to, konkretno, treba voliti? Ubi bene ibi patria. Kod ovog momka, čiji izbor potpuno shvatam, kao što bih shvatio da je izabrao i drugačije, država je sve učinila da ga otjera od sebe. Roditelji ostali bez kuće, imovine, života... Dočekala ih druga sredina, ukazala im poštovanje, dala im sve ono što je prethodna oduzela. Uživa u punom smislu te riječi. I onda je čudno i bezobrazno kad izabere zemlju koja ga je prihvatila, a pljuju ga kad odbije zemlju koja mu se dobrona****lamatere, sa tendencijom daljeg yebavanja. Sve u svemu, izbor je svačiji i nikoga ne treba zbog toga osuđivati. Momku sretno i neka ostvari uspješnu karijeru. Sam će snositi posljedice dobrih ili loših odluka.
nightcry
Naravno!!! Ali može se voliti zemlja, kao zavičaj. Koliko mogu biti vezani za zavičaj svojih roditelja ovi koji su rođeni vani i kojim je zavičaj tamo negdje, to je ovdje jedino bitno.
nightcry
Zvjezdan Misimović je ključna figura našeg reprezentativnog fudbala od prve tekme pa dok god bude radio u savezu.
MirsadM88
Zašto bi neko pokušavao zaboraviti svoje porijeklo??.
Leo
A zašto da ga to ograničava?
MirsadM88
Očigledno da ga ne ograničava i da ima pravo izbora, ali etnicititet ti je određen po rođenju, a ovaj kaže kako je u nekim situacijama teško zaboraviti svoje porijeklo, ili ovi naši nisu dobro preveli izjavu jer je van pameti.
user1583752673
Srce nije kamen, hvala ti Anele
delalovic dursum
Rođeni dobro došao među zmajeve...
user1580032041
Svaka cast momce sto bi Marjan reko dobro doso u pravu raju a sto se tice onog Hansa ne treba obracat paznju bolji ste ti i Dennis od tog malca
OR7
svaka čast za ovog momka ,a onaj Bećir neka dobije ćir na dupetu;)))
Ivica_Osim8
Svaka cast ko sto kaze rajvoSa sa Svedskom je mogao igrati stalno svjetsko il europsko dok ce se s nama srcano boriti, nema on interesa od nas, vec od Svedske, al ipak srce je odlucilo, hvala ti mali obradovao si me
Arnel925
To samo pokazuje koliko Makedonci vole svoju domovinu hahah za kolač se odreknu svetinje
bhpremierliga12
Nije to do odredjene nacije, nego od covjeka do covjeka. Eno i Becir je nama uradio isto, dogovorio s Misketom sve, samo da dobije poziv Svicarske pa nas izradio i pljunuo na dogovoreno.
spectron
Ma yebo druže Bećira...biće vazda talenata naših,samo ih treba dobro skautirati i pratiti.Eto Miske se oko toga počeo pofino baviti,pravi dobre rezultate.Pa vremenom će se pojaviti opet neko sličan njemu i njegovim "kvalitetama" Jer i CR i Messi su zamjenjivi kao i svaki igrač.Ima eto Mbappe,Neymar,Haland...vazda ima talenata.Pa tako i za nas isto to vrijedi.Ali trebao nam je neko tipa Misketa ko će se omladinom pozabaviti :) Jbg....opet ja kao čovjek optimista,pa se nadam će jednog dana dok ne skiknem naša repka imati dobre rezulzate gdje god igrala i nastupala :)
nightcry
ma nije "yebo Bećira", taj mali je bolji - ja bih više volio da smo dobili njega i jednog od ovih šveđana
kukuruz
Lahko je odbiti zemlju koja svjetskom i evropskom prvenstvu prismrdit neće
Rajvosa2019
Vecini je interes preci od obraza, svaka cast momku sto je poslusao srce i odlucio se za BiH - dobro nam dosao
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.