Latić, Korać, Džogović, Gigović, Vagić u sastavu, a igrali su Švedska i Luksemburg
FOTO: EPA

Viđeno je šest golova

Latić, Korać, Džogović, Gigović, Vagić u sastavu, a igrali su Švedska i Luksemburg

H. Zilić

Počeo je novi ciklus kvalifikacija za EURO U21.

Švedska je u našoj grupi F opravdala ulogu favorita i deklasirala Luksemburg sa 6:0.

Rezultat je bio na neku ruku očekivan, ali zanimljivi su svakako bili sastavi obje reprezentacije, gdje se u startnim postavama našlo nekoliko igrača s ovih prostora.

Za Švedsku je meč počeo Armin Gigović o kojem se dosta govori kako bi u budućnosti mogao nastupati za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Pored Gigovića, Švedi su u prvih 11 imali i Pavla Vagića, štopera Malmea.

Kod Luksemburga "jača" regionalna slika.

Poziciju desnog beka zauzeo je Eldin Džogović, kojem predviđaju finu karijeru, a već je na meti nekoliko klubova iz Bundeslige.

Na štoperskoj poziciji bio je Seid Korać koja igra u Cvajti za tim Nurnberga, a sredinu je držao Irvin Latić, jedan od najboljih mladih veznjaka u Luksemburgu i član Niedercorna.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Možda neko od navedenih igrača zaigra u budućnosti za BiH, a znamo da su iz Luksemburga i Šv edske do reprezentacije Bosne i Hercegovine došli Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić i Denis Hadžikadunić.

Ovome dodajmo da su za Švedsku danas dvostruki strijelci bili Holm i Walemark, a mrežu Luksmeburga pogađali su još Prica, Elanga.

Top Komentari

dragonBH
Da su u savezu Barbarez, Bolic, Spaha, Baljic.. ovi momci bi vec bili kod nas u U21. Posto savez vode ovi koji vec vode, tim momcima mozda za buducnost i nije najbolje da ovdje igraju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi