Šveđani ismijavaju Lewandowskog: "U njemu se probudio Morata"

Zbog promašaja

Šveđani ismijavaju Lewandowskog: "U njemu se probudio Morata"

E. Škorić

Švedski mediji ismijavali su Roberta Lewandowskog i reprezentaciju Poljske nakon jučerašnjeg meča.

Šveđani su protiv Poljske slavili s 3:2, pa će u osmini finala igrati protiv Ukrajine, dok je Poljska sa Lewandowskim ispala s turnira.

Poljacima je trebala pobjeda i uspjeli su od 0:2 doći do 2:2, no u nadoknadi vremena primaju i treći gol, pa je tada sve bilo gotovo. Lewandowski je dao četiri gola na turniru, ali ni napadač Bayerna nije pomogao Poljskoj.

"Poljska? Ne znamo šta se dogodilo. Lewandowski je trebao dati još dva gola, ali probudio se u njemu Alvaro Morata", ismijavali su mediji u Švedskoj najboljeg igrača Poljske, konkretno novinar popularnog Expressena Noah Bachner.

Lewandowski je nakon utakmice kazao da je tužan što već sada njegova reprezentacija napušta turnir.

"Teško je biti dobro raspoložen nakon takve utakmice. Ne možemo poreći svoju borbu, bili smo odlučni, ali nešto je nedostajalo. Vjerojatno vještine. Pohvalio bih nas za borbu, ali to nije bilo dovoljno. Prva utakmica na Euru odlučila je o mnogim stvarima, ali ponekad ako ne možete dobiti utakmicu, trebali biste izvući bod, pogotovo na velikim turnirima. Ovo je lekcija za sve nas", rekao je Lewandowski.

Napadač minhenskog Bayerna također se vratio u situaciju u 17. minuti, kada je dva puta pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Šteta za prvi udarac, jer sam malo bočno pogodio loptu. Instinktivno sam pratio odskok, nisam znao šta se događa. Oko mi je zamaglilo sliku. Možete razgovarati o velikim pehovima, ali nakon toga smo postigli dva gola. Znači da možemo", zaključio je Poljak.

Prošle je sezone postigao 41. gol i tako je nadmašio rekord Gerda Mullera po broju golova u jednoj bundesligaškoj sezoni. Taj rekord je bio nedodirljiv 49 godina, ali napadač Bayerna je u ludoj sezoni uspio da ga nadmaši.

Top Komentari

krems_krems12
Da Lewa u reprezentaciji ima makar jednog kvalitetnog saigraca pobjedili bi 2 razlike
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti