Szczesny se opustio ispred hotela i zapalio cigaretu, ali nije ni slutio da je iza njega fotograf

Ponovo u centru pažnje

Szczesny se opustio ispred hotela i zapalio cigaretu, ali nije ni slutio da je iza njega fotograf

E. Čaušević

Reprezentacija Poljske sinoć je uspjela remizirati protiv Španije (1:1) u meču drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Španci su ponovo razočarali svoje navijače jer su uspjeli da osvoje samo jedan bod protiv Poljske. Domaći su poveli sa 1:0 golom Morate, ali gol za konačnih 1:1 zabio je Robert Lewandowski.

Međutim, Španija je ubrzo nakon gola Poljske ponovo mogla do izjednačenja kada im je sudija svirao penal.

Odgovornost s bijele tačke preuzeto je Moreno koji je pogodio stativu, a kasnije Morata nije uspio da savlada Szczesnog na golu Poljske, te je do kraja utakmice rezultat ostao 1:1.

Samo dan kasnije u centru pažnje našao se upravo Szczesny kojeg su fotografi uhvatili ispred hotela u Sevilli u zanimljivoj situaciji.

Naime, Szczesny nije očekivao da će fotografi biti ispred hotela reprezentacije Poljske i odlučio je zapaliti cigaretu, a fotografije su ubrzo nakon toga postale glavna tema u Poljskoj.

Oglasi

The goalkeeper popped one ciggy into his mouth while wearing a black cap

Szczesny je poznat po tome što konzumira cigarete, a to nije krio ni dok je bio član Arsenala. Tada je Arsene Wenger zabranio igračima da konzumiraju cigarete, ali je Szczesny prekršio to pravilo.

Szczesny was wearing the Poland training gear of a red tee and black tracksuit bottoms

Međutim, ono što poljska javnost najviše zamjera svom golmanu jeste što to javno radi jer je jasno da će se takve priče naći u centru pažnje fudbalske javnosti i pribojavaju se da će poljuljati atmosferu u ekipi.

Wojciech Szczesny was spotted with a cigarette in his hand ahead of Poland vs Spain

Zbog kršenja pravila u Arsenalu ovaj golman je svojevremeno morao da plati kaznu od čak 20.000 funti.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Tada sam pušio redovno cigarete i trener je to dobro znao. On nije dopustio da bilo ko puši u svlačionici i svi smo to znali. Sjećam se jedne utakmice kada smo izgubili i to me baš pogodilo. Sakrio sam se na drugi kraj svlačionice kod tuševa kako bi zapalio cigaretu", otkrio je Szczesny jednom prilikom i dodao.

"Nisam mogao da izdržim i morao sam zapaliti cigaretu. Neko me vidio i prijavio treneru tada. Nekoliko dana nakon toga Wenger me pitao da li je to istina, a ja sam priznao da jeste. Kaznio me novčano i to je bilo kraj priče oko toga. Ne znam ko me izdao, ali mi to nije bilo važno jer sam prekršio pravilo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti