Golman Bayerna brutalno ponižavao sutkinju Frappart - Nesretna žena bila je potpuno izgubljena

Nevjerovatna scena

Golman Bayerna brutalno ponižavao sutkinju Frappart - Nesretna žena bila je potpuno izgubljena

Midhat Šljivak

Suđenje Stephanie Frappart na meču Lige prvaka između Bayerna i Copenhagena izazvalo je dosta prašine, a komentari su kako sutkinji iz Francuske nije mjesto u elitnom rangu evropskog fudbala. Njen autoritet među muškarcima je itekako upitan, a dokaz tome je situacija kada je došla do klupe da pokaže žuti karton rezervnom golmanu Svenu Ulreichu.

Stephanie Frappart napravila je pravi haos na meču Lige prvaka između Bayerna i Copenhagena. O njenom suđenju se dosta priča i mnogi tvrde da joj nije mjesto među elitnim evropskim sudijama.

39-godišnja sutkinja iz Francuske definitivno nema previše autoriteta kod fudbalera. Dokaz tome je scena iz 73. minute sinoćnje utakmice.

Pored Frappart u glavnoj ulozi je rezervni golman bavarskog velikana Sven Ulreich. On je pokazao kako ne poštuje ovu djevojku niti bilo koju njegovu odluku.

Frappart je došla do klupe Bayerna kako bi čuvaru mreže pokazala žuti karton. Došla je do linije i dugo je zvala Ulreicha da ustane kako bi izvršila svoju dužnost.

Oglasi

Ulreich je u prvom trenutku odbio ustati, to je izazvalo smijeh na klupi bavarskog kluba, da bi u konačnici rezervni golman Bayerna ipak ustao i dobio je karton.

Nije on nikako bio zadovoljan. I dalje je komentarisao prema Frappart i sigurno je tu bilo poprilično teških riječi od strane iskusnog golmana.

Komentari prema Stephanie Frappart su nakon utakmice bili brutalni. Dosta je kivnih na ono što je radila na terenu i uvjereni su da ona više nema šta tražiti u Ligi prvaka.

Stephanie Frappart ima veliku podršku UEFA

Stephanie Frappart ima zaista ogromnu podršku od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA) kao jedina žena koja sudi utakmice elitnog fudbalskog takmičenja.

Oglasi

To je nedavno potvrdio prvi čovjek krovne kuće evropskog fudbala Aleksandar Čeferin.

"Mi kao organizacija dajemo veliki značaj ženama u fudbalu. Nadamo se da će vještine koje ima Stephanie biti inspiracija drugim ženama da se okušaju u ovom poslu. Ona je dokaz da nema nikakvih prepreka u ispunjenju snova", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Frappart se na velikoj sceni pojavila 2019. godine kada je postala prva žena koja je sudila Ligue 1, a ubrzo je došla i na evropsku scenu.

UEFA joj je ukazala povjerenje i sudila je evropski Superkup između Liverpoola i Chelseaja, a bila je i dio sudijske ekipe na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mekac
Trebaju je svi iskarati koji qurac stavljaju zene da sude yebo im one mater.
1 0
user1574859714
Tako joj i treba kad se svugdje mijesaju.Pogotovo u muske sportove. Idi sudi gimnastiku,rukomet,klizanje...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti