Svi su bili protiv te "ljubavi": Od Sarrija i majka digla ruke

Nije joj drago što vodi Juve

Svi su bili protiv te "ljubavi": Od Sarrija i majka digla ruke

E. Škorić

Aurelio Virgili je blizak prijatelj Maurizija Sarrija i otkriva kako je slavnom treneru skoro uništen život jer je preuzeo Juventus.

Juventus u subotu igra protiv Fiorentine u Firenci i to će biti poseban meč za Sarrija, koji od ovog ljeta trenira Staru damu.

Bivši trener Napolija veliki je navijač Fiorentine, a njegov prijatelj Aurelio vjeruje da će biti žestoko dočekan bez obzira što obožava Viole.

"Bit će žestoko, iako će on raditi svoj posao 90 minuta, a poslije ponovo biti navijač Fiorentine", kaže njegov najbolji prijatelj Aurelio Virgili.

Aurelio je sin Giuseppea Virgilija, koji je krajem pedesetih igrao za Fiorentinu.

"Ne, nismo se svađali kad je otišao u Juventus, to je posao i on je veliki profesionalac. Ali, kada ne uspije pogledati utakmicu Fiorentine, on me zove da mu prepričam šta se desilo. Jednom mi je rekao da će na kraju karijere doći trenirati Fiorentinu besplatno", dodaje Virgili.

Inače, njegov prijatelj je otkrio kako je reagovala Sarrijeva majka kada je preuzeo Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Kada je saznala da se Maurizio dogovorio sa Juventusom, rekla mu je da neće govoriti sa njim".

Iako je rođen u Napulju, Sarrijeva porodična kuća je u Figline Valdarnu, koji je samo 30ak kilometara udaljen od Firence.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi