Sarri konačno objasnio zašto je izabrao Higuaina ispred Mandžukića: Bilo je logično...

Trener Juventusa

Sarri konačno objasnio zašto je izabrao Higuaina ispred Mandžukića: Bilo je logično...

Trener Juventusa Maurizio Sarri objasnio je italijanskim medijima pred susret protiv Fiorentine zašto se pred početak sezone odlučio izabrati Gonzala Higuaina i praktično prekrižiti drugog napadača Marija Mandžukića.

Pipita se nakon godinu dana vratio u Juventus. Bio je na posudbama u Milanu i Chelseaju, ali nije odigrao nikakav poseban nogomet. Ipak, Sarri ga je na iznenađenje svih odlučio ostaviti, a sada je i obrazložio svoju odluku.

"Higuain ne igra zbog toga što je on moj čovjek od povjerenja, nego je sve rezultat treninga. Morao sam izabrati logično", pohvalio je Sarri Higuaina koji je očito dobro radio na trninzima u prva dva mjeseca od povratka u klub.

"Mandžukić mi je vjerovatno pokazao nešto manje na treninzima i zato sam izabrao Gonzala. To nema veze sa mojim ranijim odnosom s Higuainom, on ni u Chelseaju nije igrao mnogo, više sam koristio Girouda naprimjer. Na treninzima sam ovog ljeta ponovo vidio onog Higuaina od prije dvije ili tri godine", kazao je italijanski stručnjak.

Podsjetimo, Pipita je u sezoni 2015/16 igrao fudbal karijere te je postao prvi strijelac Serije A upravo pod vodstvom Sarrija u Napoliju. Iskusni stručnjak ga je angažovao i u Chelseaju gdje ipak nije pokazao sav kvalitet.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svemu dodajmo da najviše u priči ispašta Mandžukić kojeg je Sarri očigledno potpuno prekrižio pa ga čak nije ni prijavio za mečeve grupne faze Lige prvaka.

Juventus je u prva dva kola Serije A zabilježio dvije pobjede, a Higuain je postigao jedan gol.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Nw lazi sarri to mozes prixat nekom ko te ne zna. Znam vrlo dobro da Pipitu smatras najbokjim napadacem na svijetu bas ko i ja
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi