Svi žele da se Batshuayieva bizarnost uvrsti u proslavu gola na FIFI 19

Šale na račun Belgijanca ne prestaju

Svi žele da se Batshuayieva bizarnost uvrsti u proslavu gola na FIFI 19

S. Grebović

Napadač Chelsea i belgijske reprezentacije Michu Batshuayi ovih se dana nalazi u 'nemilosti interneta', na kojem ga na sve moguće načine ismijavaju zbog njegove nespretnosti, ali i on sam to objeručke prihvata.

Nakon što je Adnan Januzaj u 51. minuti susreta matirao engleskog čuvara mreže Jordana Pickforda za kasnije će se ispostaviti konačnih 1:0, Batshuayi je uzeo loptu i u želji da je 'zakuca' u mrežu još jednom pogodio stativu, a lopta se odbila pravo njemu u lice, što je izazvalo salvu smijeha kako na tribinama tako i na društvenim mrežama.

Pojavile su se raznorazne šale na račun Belgijanca, a svakako da je jedna od najinteresantnijih ona da se Batshuayijeva nespretnost uvrsti kao proslava gola na novoj FIFI 19 koja bi trebala izaći krajem septembra.

Na svjetskom prvenstvu imali smo priliku vidjeti raznorazne proslave pogodaka. Victor Moses je gol protiv Argentine proslavio aktrobatskim izvedbama, dok je Jesse Lingard nakon prekrasnog pogotka protiv Paname izveo sada već prepoznatljivi ples za njega iz megapopularne igre Fortnite Battle Royale.

I sam Batshuayi se našalio na vlastiti račun. On je na svom Twitteru napisao kako je i njemu smješno i da 'ne može vjerovati koliko je glup'.

U cijelu šalu uključio se i njegov reprezentativni kolega Axel Witsel koji je objavio sliku nesretnog Batshuayija zajedno sa stativom koju je pogodio te napisao kako su njih dvoje u dobrim odnosima i pored svega.

Ovo je još jedan dokaz kako je u belgijskoj reprezentaciji vlada odlična atmosfera pred duel osmine finala protiv Japana koji je na rasporedu u ponedeljak od 20 sati na Rostov Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti