Mancini pred duel na Bilinom polju: Mali stadion, pune tribine...

Azzurri u petak gostuju u Zenici

Mancini pred duel na Bilinom polju: Mali stadion, pune tribine...

Ostala su još dva kola u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Tako će se još dva kola odigrati i u Grupi J u kojoj se nalazi i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Iako je situacija u Grupi J riješena, dosta pažnje privlači duel BiH i Italije na Bilinom polju.

Italija je već osigurala prvo mjesto u Grupi J, dok će, ako se ne desi neko čudo, potvrditi Finska.

BiH je praktično ostala bez šansi za plasman na EP kroz kvalifikacije, ali će utakmica protiv Italija imati svoju težinu, kako za Zmajeve, tako i za Azzurre.

Roberto Mancini će tražiti određene "odgovore" u duelu sa BiH, željeće sigurno provjeriti da li trojica debitanata mogu igrati na najvišem nivou i u posljednjim mečevima kvalifikacija vidjeti šta je još potrebno njegovoj ekipi, pred dužu pauzu od reprezentativnog fudbala.

"Mislim da će posebno utakmica u Bosni i Hercegovini biti dobar test: Mali stadion, pune tribine, a oni se i dalje mogu kvalifikovati na Evropsko prvenstvo kroz Ligu nacija. Svoj najbolji meč u kvalifikacijama su odigrali u Torinu protiv nas... A onda moramo dobro zatvoriti ciklus u Palermu, biće promjena, ali bez uznemiravanja ekipe, također jer nemamo utakmica do marta. Zbog toga sam već sada pozvao trojicu novih momaka", izjavio je Mancini.

Selektor Azzurra je za italijanske novinare govorio o još nekoliko tema, a nije mogao izbjeći ni pitanje o Mariju Balotelliju.

Nakon što je napadač Brescije rasistički vrijeđan od strane navijača Verone, prvi čovjek Fudbalskog saveza Italije, Gravina, je poručio da bi Balotellijev povratak u reprezentaciju poslao snažnu poruku u svijet.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Fudbal i sport moraju ujedinjavati, a ne uništavati. U 2020. godini još uvijek govorimo o boji kože, za neke ljude je promjena očigledno jako teška... Volim Marija, još uvijek je dovoljno mlad da napravi puno toga. Ali ako dobije poziv to će biti zato što mu ide dobro i može koristiti reprezentaciji. Možete razmišljati i kao predsjednik, ali morate razumjeti da će Balotelli dobiti novu priliku ako je zasluži svojim igrama", poručio je Mancini.

Inače, duel BiH i Italije se igra u petak od 20:45 sati.

Top Komentari

Samoiskreno
15 000 za Talijane je malo jer im ima 60 miliona za nas je to previše sa 2 miliona
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi