Švicarci rade kao sat: Trinaest kola od 19. juna do 2. augusta, plus tri runde Kupa
Foto - EPA

Nije nemoguće

Švicarci rade kao sat: Trinaest kola od 19. juna do 2. augusta, plus tri runde Kupa

M. Šljivak

Švicarsko fudbalsko prvenstvo nastavit će se 19. juna, odlučeno je na sastanku klubova koje je održano danas.

Na sastanku klubova i predstavnika Fudbalskog saveza ove zemlje postignut je dogovor da se prekinuta sezona nastavi utakmicama od 19. juna i da preostalih 13 kola bude odigrano do 2. augusta.

Igrat će se dakle ubrzanim tempom, a kako bi igrači lakše podnijeli napore nakon pauze, koja je u ovoj zemlji traje od 23. februara, donijeta je odluka da će ekipe imati mogućnost da izvrše pet izmjena.

Nije to sve što su Švicarci napravili za svoj fudbal i klubove. Odlučeno je da se nastavi i prekinuto Kup takmičenje, a ono će se odigrati nakon što se završi sezona u prvenstvu.

Tako će se četvrtfinalni dueli odigrati 5. i 6. augusta, polufinala 8. i 9. augusta, a finale Kupa će zaključiti ovu sezonu utakmicom 12. augusta.

Švicarci su dakle pravi dokaz da je apsolutno moguće nastaviti i završiti sezonu uz malo truda. Napomenimo da je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio zaključak da je nemoguće završiti sezonu ako bi se prvenstvo nastavilo iza 14. juna.

Podsjetimo, u BiH je ostalo da se odigra još 11 kola Premijer lige, te polufinala i finale Kupa.

Top Komentari

Denchi
Jeste. Svicarci takodje imaju novaca, nesto sto Zeljeznicar,Sloboda,Celik,Zvijezda,Radnik,Listica nemaju....
5 0
Kladionicar_iz_mira
Svicarci uradili testove. Zeljeznicar nije.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi