Više od pola lige se bori za Evropu u kombinacijama i klub bh. reprezentativca

Do kraja sezone nas očekuje ludnica

Više od pola lige se bori za Evropu u kombinacijama i klub bh. reprezentativca

Haris Zilić

Evropske fudbalske lige ulaze u samu završnicu.

Očekuje nas dosta borbe kako za titulu, tako za Evropu, ali i opstanak.

Švicarska Super league jedna je od rijetkih liga gdje je već u aprilu pitanje prvaka skoro pa završeno. Young Boys deset kola prije kraja ima 20 bodova prednosti ispred drugoplasiarnog Servettea.

Međutim, više pola lige se bori za Evropu! Dakle 7 od 10 klubova ima šansu za izlazak na evropsku scenu.

Drugoplasirani Servette ima 37 bodova, a osmoplasirani Luzern 32 boda, razlika je svega peta bodova. Posljednja dva tima trenutno, Sion i Vaduz imaju po 26 bodova, a za četvrtom pozicijom koja vodi u Evropu zaostaju deset bodova, tako da se njih možda i može isključiti iz borbe za Evropu, ali Servette našeg Miroslava Stevanovića, zatim Lugano, Laussane, Basel, Zurich, St. Gallen i Luzern će do kraja voditi pravi fudbalski "rat" za tri pozicije koje vode u evropska takmičenja.

Top Komentari

DadiG
Pa i kod nas se 7, ali od 12 , bore za Evropu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi