Švicarska prokockala tri gola prednosti i ostala bez pobjede, triler u utakmici Norveške i Švedske

Dosta uzbuđenja na večerašnjim utakmicama

Švicarska prokockala tri gola prednosti i ostala bez pobjede, triler u utakmici Norveške i Švedske

S. Pašalić

Španija je okviru grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo stigla do pobjede u gostima kod Malte rezultatom 2:0.

Alvaro Morata je doveo Špance u vodstvo u 31. minuti, a isti igrač je u 73. minuti postigao gol za 2:0.

U drugoj utakmici ove grupe Norveška je u na svom terenu ugostila Švedsku i odigrala 3:3.

Poveli su Norvežani krajem prvog poluvremena u 41. minuti kada je Bjorn Johnsen pogodio za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je Norveška povećala svoje vodstvo kada je Joshua King u 59. minuti pogodio za 2:0. Švedska je u 70. minuti uspjela smanjiti na 2:1. Norveški golman je odbrani penal Granquistu, ali se lopta odbila do Claessona koji postiže gol.

U 86. minuti Švedska je stigla do izjednačenja kada je Quaison pogodio za 2:2. Švedska u 91. minuti stiže do velikog preokreta kada je Quaison postigao svoj drugi gol i doveo Šveđane u vodstvo od 3:2. Kada su svi mislili da će Švedska stići do pobjede, Kamara je u 97. minuti postigao gol za 3:3 što je bio i konačni rezultat utakmice.

U posljednjoj utakmici ove grupe Rumunija je stigla do pobjede na svom terenu protiv Farskih Ostrva rezultatom 4:1.

Deac je u 26. minuti doveo Rumune u vodstvo, da bi Keseru golovima u 29. i 33. minuti povećao na 3:0. U 40. minuti Davidsen je sa bijele tačke smanjio na 3:1. U 63. minuti Puscas je povećao vodstvo Rumunije na 4:1 što je bio i konačni rezultat utakmice.

U grupi D Švicarska je na svom terenu ugostila Dansku i odigrala 3:3.

Švicarci su poveli u 19. minuti nakon gola Freulera, a Xhaka je u 66. postigao gol za 2:0. U 76. minuti Embolo je postigao gol za 3:0 Švicarske.

Ipak Danci pred kraj utakmice uspijevaju prvo golom Jorgansena u 84. minuti smanjiti na 3:1, a zatim i Gytkjaer u 88. minuti postiže gol za 3:2. U 93. minuta Danci stižu do gola za 3:3, a strijelac je bio Dalsgaard.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Irska je u drugoj utakmici ove grupe ugostila Gruziju i upisala pobjedu 1:0. Hourihane je u 36. minuti doveo Irce u vodstvo od 1:0, a ispostavilo se na kraju da je to bio i konačni rezultat.

Top Komentari

Turkovic083
dabogda vam franak bio gori od kune
1 0
Leo
Uvijek ima gore od goreg XD
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti