Svih 300 golova Cristiana Ronalda u dresu Reala

Portugalac, a vanzemaljac!

Svih 300 golova Cristiana Ronalda u dresu Reala

Najbolji fudbaler svijeta za 2014. godinu Cristiano Ronaldo postigao je u srijedu navečer jubilarni 300. gol u dresu Real Madrida.

Do brojke od 300 golova za Kraljeve Portugalac je stigao u 288. nastupa otkako je stigao u klub sa Santiago Bernabeua iz Manchester Uniteda 2009. godine.

Ronaldo je za Real dao 214 golova u Primeri, 60 u Ligi šampiona, 21 u Kupu kralja i 5 u ostalim takmičenjima.

Ronaldo je u Španiji postigao 24 hat-tricka, igrač je koji je najbrže stigao do 150 i 200 golova u Primeri, bio je strijelac u šest uzastopnih El Clasica, rekorder je s 15 golova u prvih osam kola i 20 u samo 12, te jedini fudbaler koji je pet sezona u nizu imao najmanje 30 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da pregledate sve Ronaldove golove u dresu Reala trebat će vam jedno fudbalsko poluvrijeme, ali ćete sigurno uživati...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.