"Svjedočili smo iživljavanju, Tomić je šakom udario Haskića i pobjegao"

Razočarenje u redovima FK Vitez nakon poraza u Kiseljaku

"Svjedočili smo iživljavanju, Tomić je šakom udario Haskića i pobjegao"

S. Mlaćo

Mnogo bure donio je derbi susret 7. kola Druge lige Zapad između NK Kiseljak i FK Vitez. Domaći su slavili 3:2, iako su gosti vodili 2:1 nakon prvih 45. minuta. Susret je u 51. minut prekinut nakon nereda na terenu i tribinama, a zatim i nastavljen.

Domaći su dobili crveni karton, međutim uspjeli sa deset igrača preokrenuti i slaviti. Gosti iz Viteza bili su razočarani nakon meča, a izdali su saopštenje za javnost u kojem su imali mnogo kritika na računa domaćina.

"Sam doček na stadion od strane domaćina je bio prijatan kao i sama utakmica sve do 52. minute kada u jednoj gužvi igrač Kiseljaka broj 16 Tomić Danijel prilazi našem Haskić Ammaru i glavom ga udara u glavu i tako dobija direktni crveni karton gdje nastaje opći haos kako na terenu tako i na tribinama. Pored toga domaći navijači počeli su raznim predmetima (bacanje boca, kante za smeće...) da gađaju naše igrače i našeg fotografa i nakon toga glavni sudija Zlatan Budimlić sa delegatom i pomoćnicima prekida utakmicu i igrače šalje u svlačionicu. Nakon 15 minuta pauze sudija vraća igrače na teren. Onda smo svjedočili iživljavanju na našim igračima (namjerno udaranje bez lopte, psovanje na nacionalnoj osnovi...), a naši igrači za svaki manji prekršaj bili sankcionisani žutim kartonom.

Nakon utakmice opet doza seljakluka igrača Kiseljaka Tomić Darija koji dolazi pred našu svlačionicu i šakom u vrat udara Ammara Haskića i bježi u svoju svlačionicu. Ovoj sceni je svjedočio pomoćni sudija Dedić Muharem, a deleget je to unio u zapisnik.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Nadamo se da će se ovom utakmicom i ovim događajima pozabaviti disciplinski sudac i komesar za takmičenje.

Naša ekipa se i pored prvog poraza u ovoj sezoni nalazi na prvom mjestu, a u narednom 8 kolu dočekat ćemo NK Vlašić Turbe", stoji u saopštenju na zvaničnoj facebook stranici FK Vitez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi