Neumorni trkači Serije A: Hrvat na prvom mjestu, Pjanić peti...

Zvanični podaci

Neumorni trkači Serije A: Hrvat na prvom mjestu, Pjanić peti...

Sezona Serije A će se konačno, nakon višemjesečne pauze zbog pandemije novog koronavirusa, nastaviti 20. juna, utakmicama zaostalog 25. kola.

Većina ekipa je, pak, uspjela odigrati 26 utakmica prije nego što je došlo do prekida sezone.

Zvanični sajt Serije A je "izračunao" koliko su igrači u dosadašnjem dijelu sezone prosječno trčali po utakmici.

A lista "najneumornijih trkača" otkriva da je najviše trčao Interov Marcelo Brozović, hrvatski reprezentativac.

On je prosječno pu utakmici Serije A pretrčavao 12 kilometara i 523 metra.

Brozović je u ovoj kategoriji poprilično iza sebe ostavio prvog pratioca Dejana Kulusevskog koji je u prosjeku pokrivao 11 kilometara i 882 metra. Treći na listi je Sebastian Cristoforo koji je ipak odigrao samo jedan meču u dresu Fiorentine (11819 m).

Četvrti je Alessandro Deiola, dok je peti naš Miralem Pjanić. Iako je Pjanić očigledno pao u formi pred suspenziju takmičenja i iako se špekuliše o njegovom napuštanju Juventusa ovogo ljeta, on je svejedno bio prava "radilica" u veznom redu Stare dame.

Miralem Pjanić je ove sezone u Seriji A proveo na terenu 1862 minute, a prosješno je po utakmici prelazio 11 kilometara i 579 metara.

Treba pomenuti i druge bh. reprezentativce u Seriji A.

Milanov Rade Krunić se nalazi na 343 mjestu liste sa 8 kilometara i 181 metrom po utakmici. Fočak se ne može pohvaliti prevelikom minutažom u Milanu, pa je na terenu bio 466 minuta u Seriji A.

Više od Krunića je trčao Edin Džeko (162. mjesto), kapiten reprezentacije BiH i Rome. Džeko je po utakmici prosječno pretrčavao 9.91 kilometar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Natrčao se i iskusni Senad Lulić koji je u dresu Lazija prosječno pretrčavao 9.36 kilometara (242. na listi), dok je nešto više od njega pretrčavao Mato Jajalo (195.). Veznjak Udinesea je prosječno pokrivao 9 kilometara i 717 metara.

Jedini bh. fudbaler pored Pjanića koji je u Seriji A imao prosjek veći od 10 kilometara je Ervin Zukanović (140.). On je prosječno pretrčavao 10 kilometara i 53 metra.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi