Svjetski mediji o odluci Roberta Prosinečkog

Žuti podnio ostavku

Svjetski mediji o odluci Roberta Prosinečkog

A. Čaušević, foto: T. Hebib

A reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostala bez selektora. Barem tako izgleda trenutna situacija nakon što je ostavku podnio Robert Prosinečki. 

Zmajevi su u Armeniji izgubili sa 4:2, šanse za direktan plasman na EURO su dodatno umanjene, a nakon utakmice Prosinečki je odlučio dignuti sidro.

Vijest da je popularni Žuti podnio ostavku izazvala je odijek ne samo u regionu, već i globalno obzirom da su vijest prenijeli gotovo svi najeminentiji svjetski mediji.

"Prosinečki se povukao sa mjesta selektora Bosne nakon poraza od Armenije", piše ugledna Marca.

"Bosna, Prosinečki se povukao: 'Ja sam odgovoran za neuspjeh'", piše rimski Corriere dello Sport.

"Bosna i Hercegovina: selektor Robert Prosinečki podnio ostavku", naslov je članka objavljenom na France Footballu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"'Više nisam trener': Prosinečki dao ostavku nakon poraza Bosne i Hercegovine od Armenije", piše fudbalski specijalizovani portal Goal.com.

Prosinečki je za sada Zmajeve vodio na 18 mečeva uz ostvarenih sedam pobjeda, šest remija i pet poraza. Najveći uspjeh je plasman u A ligu Lige nacija i tako osigurao eventualni baraž za EP.

Top Komentari

adaStolac
Nemoze kolasinac igrat beka jer je los u obrani. I njemu i nama jedino odgovara cirina formacija 3-5-2.
9 0
Adnanos
Nema sta 7 pobijeda i 5 izgubljeni. Za svaku pohvalu. I dodaj na to da smo neke jedva pobijedili a igrali smo i protiv amatera - divno i krasno. Nema boljeg izbora pa da je vodio Vlatko Glavas repku nebi ovako prosli
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije