I šta sad?

I šta sad? · Komentar

A. Beganović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je ostala bez selektora s obzirom na to da je Robert Prosinečki nakon blamaže u Armeniji podnio ostavku.

Hrvatski strateg uradio je ono što se i očekivalo od njega nakon loših izdanja Zmajeva. Moralan čin koji nisu slijedili fudbaleri koji su još jednom nakon poraza bježali od kamera.

Je li stiglo vrijeme da jednom i njih čujemo nakon slabe partije u iznimno bitnoj utakmici ili će se uvijek skrivati iza osmjeha nakon gola Lihtenštajnu.

Medutim, koliko god to u ovom trenutku čudno zvuči, od njegove ostavke za bh. fudbal u cjelini je mnogo značajnije šta će uraditi 15 "veličanstvenih" koji su jednoglasno izabrali "burek sa sirom" i Prosinečkog za selektora.

Preuzeli su rizik, glas javnosti koja je gotovo plebiscitarno bila za domaćeg stručnjaka nisu uvažili. Zapravo, "narugali" su se i medijima, a i domaćoj struci. Izabrali su stranca koji se nije mogao pohvaliti nekim trenerskim uspjesima i ako zbog ničeg drugog onda zbog toga bi morali preuzeti odgovornost.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Istina, poznavajući prilike u krovnoj kući bh. fudbala teško da će se to desiti, no bh. javnost i struka ovaj put ne smiju popustiti. Članovi Komisije koji su predložili Prosinečkog i članovi Izvršnog odbora dužni su dati odgovore i tu se sva priča završava. 

A do tada bez mnogo razmišljanja na mjesto selektora postaviti domaćeg stručnjaka. Imamo ih. Samo im treba pružiti priliku jer dobro domaće je mnogo bolje od prosječnog stranog. Valjda nam je nakon dosadašnjeg dijela kvalifikacija to svima jasno. 

Top Komentari

getoven25
Vjerovatno i najgluplji tekst na ovom portalu ikad.
103 1
fawkes
Ko god, samo ne Amar. Bagro!!!
79 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi