Svjetski velikan je u ogromnim problemima, ali u Conteu vidi spas

Milan mijenja Gattusa?

Svjetski velikan je u ogromnim problemima, ali u Conteu vidi spas

E. Škorić

Milan je već godinama u problemima, a spasa nije bilo ni po dolasku Kineza Yonghonga Lija. Štaviše, stvari su krenule nizbrdo.

Silvio Berlusconi je prepustio klub bogatom Kinezu vjerujući da će ovaj vratiti Rossonerima stari sjaj. I djelovalo je super na početku, uloženo je 200-ak miliona eura u pojačanja, no na kraju je sve propalo.

Zbog kršenja financijskog fair-playa Milan je ostao bez Evorpe, a Li je napustio tim zbog velikih dugovanja. Milan je predao žalbu arbitražnom sudu u Lausanneu i nada se da će ipak na jesen igrati Evropu, a u međuvremenu traga za novim trenerom.

Očekuje se da se u Milan vrati Paolo Maldini i Brazilac Leonardo, koji bi zamijenili Marca Fassonea i sportskog direktora Massimiliana Mirabellija, a Sport Mediaset je objavio kako bi za trenera trebao doći Antonio Conte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši selektor Italije i dojučerašnji trener Chelseaja bi mogao naslijediti Gennara Gattusa. Iako je Gattuso imao veliku podršku svih u klubu, očigledno je da crveno-crnima treba bolji stručnjak, a Conte ima bogato iskustvo i nekoliko naslova iza sebe.

Iako je Juventusova legenda, Conteu ne bi trebao biti problem da sjedne na klupu Milana, no dosta toga ovisit će upravo o toj odluci UEFA-e i da li će klub igrati u Evropi, kao i naravno financijski uslovi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi