Salah protiv Manea u direktnom okršaju za Svjetsko prvenstvo!

Baraž

Salah protiv Manea u direktnom okršaju za Svjetsko prvenstvo!

E. Škorić

Večeras je održan žrijeb baraža u afričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ostalo je 10 reprezentacija koje će se boriti za pet upražnjenih mjesta koje pripadaju afričkim reprezentacijama na Mundijalu u Kataru krajem godine.

U fokusu će sasvim sigurno biti okršaj Egipta i Senegala. To znači da će dva velika prijatelja i dvije velike zvijezde Liverpoola Mohamed Salah i Sadio Mane voditi direktnu borbu za odlazak na Mundijal.

Maroko bh. trenera Vahida Halilhodžića igrat će protiv DR Konga, Gana će odmjeriti snage s Nigerijom, a Mali s Tunisom.

Ove utakmice igraju se od 23. do 29. marta ove godine. Igrat će se dva meča.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo 2022. održat će se u Kataru od 21. novembra do 18. decembra.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ljudi moji šta ovi Muslimani rade i na ovom Afričkom prvenstvu auuuuu?! Sad će neko ko čita ovo što pišem reći da veličam Muslimansku populaciju ali šta ću kada vidim da je tako i da je istina?! Samo neko to javno ovako napiše kao ja ono što misli a mnogi šute. Muslimani zaista čine da su prisutni u svim segmentima društva i istina da ih ima svakakvih , isto kao i ostalih naroda. ( u svakom narodu ina " kukolja" ) . Ali ovo je velika stvar po Muslimansku populaciju i .... SVAKA ČAST NA PROMOCIJI I U FUDBALU/ NOGOMETU! SELLAM ALEJKUM !
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti