Katar prihvatio ponudu da igra evropske kvalifikacije, određeno i u koju će grupu
Foto - EPA

Kao pripreme za SP

Katar prihvatio ponudu da igra evropske kvalifikacije, određeno i u koju će grupu

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pozvala je Katar da učestvuje u evropskoj zoni kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2022. godine održava u ovoj zemlji.

Predsjednik Fudbalske federacije Katara, šeik Hamad bin Khalifa bin Ahmed Al Thani, ponudu je prihvatio i Katar ćemo gledati kao jednu od ekipa u grupi A, gdje će igrati protiv Portugala, Srbije, Irske, Luksemburga i Azerbejdžana.

Prvi meč igraju 24. marta protiv Luksemburga, a ovo će selekciji Katara poslužiti kao pripremni mečevi za Svjetsko prvenstvo i protiv njih se bodovi neće računati.

"Reprezentacija Katara je proteklih godina ostvarila značajne uspjehe. Osvojili smo Azijski kup po prvi put u historiji, ali naš je cilj da što više napredujemo pred prvo učešće na Svjetskom prvenstvu i ovo će nam biti dodatno iskustvo", poručio je Al Thani iskazujući veliko zadovoljstvo što će njegova selekcija igrati evropske kvalifikacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Katar je 2019. godine igrao Copa Americu kao gostujuća selekcija, a planirano je da igraju isto takmičenje i naredne godina, kao i CONCACAF Gold kup.

Top Komentari

Keno
wtf?
6 1
Dtox
Money money money...hocemo i Madagaskar u nasu grupu!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi