Bosni i Hercegovini velika nula, a Hrvatskoj i Srbiji najveće nagrade u historiji

Nakon novog neuspjeha

Bosni i Hercegovini velika nula, a Hrvatskoj i Srbiji najveće nagrade u historiji

A. Čaušević

Bosanci i Hercegovci će opet putem tv ekrana gledati druge reprezentacacije kako nastupaju na nekom velikom takmičenju.

Ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru je bio neuspješan, nije izboren ni baraž što je još jedan šamar bh. fudbalu.

Dok se u BiH bilo u uobičajnoj situaciji za posljednjih sedam godina, istovremeno se u Hrvatskoj i Srbiji uveliko slavilo.

Naše istočne i zapadne komšije su izborile direktan plasman na Mundijal i čeka ih najveća nagrada u historiji svjetskih prvenstva.

Naime, fudbalski savezi Srbije i Hrvatske će od FIFA dobiti po 12 miliona dolara, iznos koji je zagarantovan svakom učesniku.

Dva miliona dolara su namijenjena za organizaciju priprema, dok je 10 miliona dolara čista nagrada.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U slučaju prolaska grupne faze dobiju se još dva miliona, četvrtfinale vrijedi ukupno 16 milona, četvrto mjesto 25, treće 30, drugo 40, a novi šampion svijeta će dobiti nevjerovatnih 50 miliona eura.

Teka kada vide ove cifre možda će u Savezu, ali i kompletnoj A reprezentaciji BiH shvatiti šta su propustili...

Top Komentari

Gengele
Kada će te nas prestati porediti sa Srbijom i Hrvatskom? To su sportske velesile. Dok oni ulažu u sport naša djeca po čitav dan dudlaju nargile. I prestanite više sa izljevama ljubomore. Ljudi su miljama daleko od nas. Mi se jedino možemo porediti sa Armenijom, Kazahstanom, Luxenburgom i sl
14 0
Nije.bitno
Ja i sad cekam 3 obecana terena, a istice godina
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi