Ibrahimovića pitali ko će biti najbolji strijelac Svjetskog prvenstva: "Moj prijatelj"

Ibra odgovorio u svom stilu

Ibrahimovića pitali ko će biti najbolji strijelac Svjetskog prvenstva: "Moj prijatelj"

S. Mlaćo
Sve je uzbudljive na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a velika borba će biti i za najboljeg strijelca prvenstva, odnosno Zlatnu kopačku.

Novinari su za komentarali na ovu temu zamolili legendarnog Zlatana Ibrahimovića, a on nije imao dilemu.

Smatra da će to biti njegov saigrač iz Milana i napadač Francuske Olivier Giroud.

To će btiti moj prijatelj Giroud, a ako kažem da je on mlad, onda se i osjećam tako“, dodao je popularn Ibra.

U pobjedi Francuske nad Australijom Giroud je postigao dva pogotka i sjajno započeo Mundijal u Kataru.

Milan bez Girouda i Krunića, ali vraćaju se Ibrahimović i Kessie -  SportSport.ba

Oglasi

Kada je Ibrahimović u pitanju, on u posljednje vrijeme imao problema sa povredam, a ugovor sa Milanom vrijedi mu do kraja naredne sezone.

Nakon toga su mnogi mediji u Italiji i šire pisali o tome kako će tada i završiti karijeru.

 Ipak, čini se da to baš i neće biti tako. Barem sudeći prema onome što je Ibra rekao u intervjuu za CNN. Čini se da uopšte ne razmišlja o odlasku u penziju.

"Imam veliku strast prema fudbalu. U mojim godinama je situacija drugačija, ali uživam u svakom danu. Mislim da ti nedostaje svaki dan kad odeš iz fudbala. Ja ne želim žaliti, govorim sebi da sam trebao više igrati.

Pokušavam ostati na istoj razini kao ovi mladi igrači, trudim se da održim ritam. Želim biti zdrav i igrati, vidjeti do koje razine mogu doći", rekao je Ibrahimović pa kazao kako misli da kraj nije blizu:

"Ne razmišljam o mirovini, mislim da kraj nije blizu. Sve dok mogu postizati rezultate, želim igrati. U trenutku kada se povučem, želim da ljudi oko mene budu iskreni i da mi kažu da više ne mogu pomoći. Onda ću biti realan."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Čudno od Ibrahimovića da nije dao neku arogantnu izjavu, nego je bio u potpunosti realan prema sebi, svojim mogućnostima i dometima.

"Još imam motivacije, želim svaki dan biti sve bolji. Takav je moj mentalitet, ako se ne trudim dovoljno, ne osjećam se dobro. Želim izazvati svoje tijelo, vidjeti koliko daleko mogu ići", zaključio je Zlatan Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi