Poznati list otkrio godišnja primanja igrača Milana, Krunić nije na vrhu, ali je ispred Ibrahimovića

Bh. reprezentativac je nedavno potpisao novi ugovor

Poznati list otkrio godišnja primanja igrača Milana, Krunić nije na vrhu, ali je ispred Ibrahimovića

S. Mlaćo
Popularni italijanski list Corriere dello Sport objavio je koliko mjesečno zarađuju nogometaši Milana.

Radi se o zaista sjajnim iznosima, a najveći platu ima francuski bek, ujedno kapiten Theo Hernandez koji ima godišnja primanja u iznosu od četiri miliona eura.

Iza Hernandeza su Ante Rebić, Fikayo Tomori, Serginho Dost, Divock Origi i Olivier Giroud sa po 3,5 miliona eura, a bh. reprezentativac Rade Krunić svoj bankovni račun svake godine poveća za 1,5 miliona eura.

Krunić je nedavno potpisao novi ugovor sa Milanom do 2025. godine, što mu je donijelo i veću platu. Radi se o povećanju od skoro 50 posto.

Zlatan Ibrahimović već odavno ima problema sa povredama, spominje se da će uskoro završiti karijeru, no popularni Ibra istovremeno prima milion eura godišnje u italijanskom velikanu.

Najskuplji igrač Milana je Rafale Leo koji vrijedi 85 miliona eura, Theo Hernandez je na 55 miliona, dok je vrijednost Krunića devet miliona eura. Ove sezone rođeni Fočak upisao je osam nastupa u Seriji A uz jednu asistenciju. Pet nastupa uz jedan pogodak dodao je u Ligi prvaka.

Krunić je ponikao u Sutjesci iz Foče, a zatim nastupao za Donji Srem, Veronu, Borac Čačak, te Empoli odakle je stigao 2019. godine u Milan.

Za reprezentaciju BiH upisao je 27 nastupa uz dva pogotka, a nije se pojavio na posljednjim akcijama Zmajeva za Ligu nacija. Pravdao je to povredom, no u Milanu je brzo zaigrao, što je izazvalo dosta pitanja, ali niko se na kraju nije oglasio. Ni selektor Ivaylo Petev, ali ni sam Krunić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je trenutno na drugom mjestu u Seriji A sa 33 osvojena boda, osam manje od lidera Napolija.

U posljednjih pet utakmica Rossoneri su upisali tri pobjede te po jedan remi i poraz.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi