Velika promjena na Svjetskom prvenstvu: Uvedeno novo pravilo, radost i za igrače i za selektore

Veći broj igrača na spisku

Velika promjena na Svjetskom prvenstvu: Uvedeno novo pravilo, radost i za igrače i za selektore

E. Škorić

Svjetsko prvenstvo u Kataru biće drugačije od prethodnih i to po mnogočemu.

Uostalom, prvi put će se Svjetsko prvenstvo održati zimi, odnosno od 21. novembra do 18. decembra, a Katar će postati najmanja država koja je organizovala jedno ovako veliko takmičenje.

Poznato je i nekoliko promjena u samim pravilima. FIFA je jučer donijela odluku da će svaka ekipa imati pravo na pet izmjena, a danas smo saznali za novo pravilo.

Tako će reprezentacije umjesto dosadašnjih 23 imati mogućnost da koriste 26 igrača. Dakle, umjesto dosadašnjih tri golmana i 20 igrača u polju selektori će na Mundijal će pored trojice čuvara mreže voditi još 23 igrača, što naravno daje veće šanse pojedinim nogometašima da izbore svoje mjesto u nacionalnom timu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To će i selektorima olakšati, imat će malo više mjesta na spisku, a vjeruje se da će ovo pravilo više donijeti reprezentacijama sa većim brojem kvalitetnih igrača.

Promo

Top Komentari

Mostarac94
Znaci umjesto nasih 23 sto nece ici sad ih 26 nece ici?
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi