Bez najboljeg igrača putuju u Katar: Zvijezdu čeka četverogodišnja suspenzija!

Pao na testiranju

Bez najboljeg igrača putuju u Katar: Zvijezdu čeka četverogodišnja suspenzija!

Edmir Škorić

Jedan od najboljih i najvažnijih igrača Saudijske Arabije nalazi se pred velikom suspenzijom.

Fahad Al-Muwallad bi mogao dobiti četverogodišnju suspenziju nakon što je pao na dopingu jer su u njegovom tijelu pronađene nedozvoljene supstance.

U maju 2019. godine je krilni nogometaš suspendovan na godinu dama, a sada mu zbog ponovljenog prekršaja prijeti čak četiri godine pauziranja od nogometa, javlja Arab News.

Al-Muwallad je jedan od najboljih igrača u reprezentaciji Saudijske Arabije. Za reprezentaciju je odigrao 62 utakmice i postigao 17 golova, od čega su četiri postignuta u kvalifikacijama za SP u Kataru.

Trenutno nastupa za Al-Ittihad, a 2018. godine bio je posuđen Levanteu, no u Španiji je odigrao svega 26 minuta.

Na posljednjem Mundijalu u Rusiji odigrao je sve tri utakmice za Saudijsku Arabiju u grupnoj fazi, a u meču protiv Egipta upisao je i asistenciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U tekućoj sezoni Al-Muwallad je nastupio u 22 utakmice, postigao tri gola i imao tri asistencije.

Po svemu sudeći, neće igrati u Kataru, a tamo će Saudijci biti u grupi s Poljskom, Argentinom i Meksikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi