Internetom se širi fotografija katarskog stadiona: "Idealno mjesto za snimanje horora"

Tmurno i beživotno

Internetom se širi fotografija katarskog stadiona: "Idealno mjesto za snimanje horora"

Edmir Škorić

Slika jednog katarskog stadiona na kojem će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva širi se internetom zbog "tmurnog izgleda".

Novinar Tariq Panja objavio je fotografiju jednog stadiona iz Katara na društvenim mrežama kako bi pokazao trenutno beživotno okruženje ispred i oko njega.

Katar nije bio svačiji prvi izbor za domaćina Svjetskog prvenstva ove godine, osim kada je riječ o ljudima koji su zapravo glasovali o njemu još u decembru 2010. godine i dosta je optužbi na račun FIFA-e jer je navodno uzela mito kako bi bogatašima iz Katra omogućila da organizuju najveće nogometno takmičenje.

Mnogo je problema oko održavanja turnira u zemlji Bliskog istoka, od problema s ljudskim pravima do činjenice da se turnir igra u zimu, a i pored toga će na stadionima biti korištena ventilacija zbog visokih temperatura.

Ostalo je još samo nekoliko mjeseci do početka, sve je uglavnom spremno, no stadion sa fotografije u mnogima izaziva revolt zbog njegove nazor pripremljenosti i nedostatka "duše".

Korisnici društvene mreže Twitter dijele fotografiju uz razne negativne komentare, te podsjećaju na riječi Infantina kada je rekao: "Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će najbolje ikada".

Oglasi

"Izgleda kao vojna baza na kojoj je slučajno izgrađen nogometni stadion", jedan je od komentara, dok drugi korisnik Twittera ističe da bi se na ovom mjestu mogao snimati dobar horor.

Stadion sa fotografije zove se Lusail i ima kapacitet od 80.000 sjedećih mjesta. Na njemu će se igrati finale Mundijala koje će pratiti milijarde ljudi diljem svijeta. Izgrađen je u četvrti Lusail sjeverno od Dohe, blizu staze Formule 1.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, stadion Lusail bit će pretvoren u društveni prostor sa školama, trgovinama, kafićima, sportskim objektima i klinikama. Ovaj višenamjenski društveni centar omogućit će ljudima da nađu sve što im treba pod jednim krovom.

Ukupno će se na njemu u novembru i decembru odigrati šest utakmica, uključujući dakle osminu finala, polufinale i četvrtfinale te finale.

Top Komentari

denimen9
Ljepota od stadiona, ma šta god sirotinja o njemu pričala..
9 2
Kladionicar_iz_mira
Odlican stadion, na pravom mjestu. Puni seru ovi novinari. Kad je u centru - ne valja, na moru - ne valja, izvan grada - ne valja. Cine sve ne bili oblatili Katar.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi