Svojevremeno je plaćen je 30 miliona eura, a Gattuso poručuje: Bolje mu je da ode!

Šta će biti sa Carlosom Baccom?

Svojevremeno je plaćen je 30 miliona eura, a Gattuso poručuje: Bolje mu je da ode!

Milan je nekako uspio izbjeći izbacivanje iz UEFA-inih takmičenja zbog kršenja uslova finansijskog fair playja, a Rossoneri i ove sezone žele dovesti nekoliko pojačanja.

Ipak, postoji i nekoliko igrača kojih se na San Siru žele što prije riješiti. Jedan od njih je, vjerovatno, i kolumbijski napadač Carlos Bacca.

Baccina budućnost je pod velikim znakom pitanja, a Kolumbijac kojeg je Milan 2015. godine platio 30 miliona eura je već odbio transfer u Tursku. Međutim, za pretposaviti je da i sam Bacca želi napustiti Milan u potrazi za minutažom, dok se već odavno špekuliše da je "prekrižen" na San Siru.

O budućnosti iskusnog napadača svoje ekipe je nakon poraza od Manchester Uniteda u prijateljskom meču govorio i trener Rossonera Gennaro Gattuso.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne želim prisiljavati nikoga da ostane. Kada se vratim u Italiju razgovaraću sa njim i vidjeti šta dalje. Ako želi ostati - odlično, u suprotnom bolje je da ode", istakao je Gattuso.

Inače, Bacca je prošlu sezonu proveo na posudbi u Villarrealu, a Kolumbijac ne krije da bi se želio vratiti u Španiju, ali za sada još ništa nije sigurno kada je njegova budućnost u pitanju s obzirom da nema informacija da će Žuta podmornica otkupiti njegov ugovor.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi